Author Topic: Forum rebuild beginning 3 June '19  (Read 6176 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bobc

  • Administrator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 253
  • Age: 71
  • Location: New Mexico
    • South Mt. Web Design
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #75 on: June 17, 2019, 11:32:07 PM »
You're a night owl! 

Age isn't important, no biggy.

"Title"... I mean Signature.  They're good!

'Night!
« Last Edit: June 17, 2019, 11:43:07 PM by bobc »
Web Elf

Offline Krash

  • Custom title
  • Administrator
  • New folks
  • ***
  • Posts: 29
  • Personal text
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #76 on: June 17, 2019, 11:42:37 PM »
Sigs should have carried over from 1.1.21.  There's also personal text, it displays below avatar, it's enabled, and  I've enabled custom titles, members need permission to use that.

Going offline shortly, be back on sometime tomorrow afternoon.  Make a list of anything you need or doesn't work right.  I have this topic on notify, or you can post at thekrashsite.
Signature

Offline bobc

  • Administrator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 253
  • Age: 71
  • Location: New Mexico
    • South Mt. Web Design
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #77 on: June 17, 2019, 11:45:26 PM »
Thanks!  I'm t'bed....

I'll dive in tomorrow.  I'd say it's in just the tweaking stage now!

B
Web Elf

Offline jacksoni

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1187
  • Age: 75
  • Location: Annapolis, Maryland
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #78 on: June 18, 2019, 07:31:29 AM »
Minor problem. My profile is showing UTC rather than my actual local time. I can't find where to fix it. Otherwise all good here.
Jack Iliff
 G/BGS-250.235 1987
 G/GC- 176.245  2018
 G/GMS-182.144 2019

Offline bobc

  • Administrator
  • Full Member
  • ***
  • Posts: 253
  • Age: 71
  • Location: New Mexico
    • South Mt. Web Design
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #79 on: June 18, 2019, 08:26:22 AM »
Minor problem. My profile is showing UTC rather than my actual local time. I can't find where to fix it. Otherwise all good here.

Jacksoni,

Well, it was set to Azerbistan or some such (for real, the default).

Click on Profile
That will bring up a summary.

There should be a menu iten that says "Modify Profile".  That will give a dropdown that has a "Look and Layout" option.  Take that.

There's a Time Offset.  The forum time is set to Chicago.  My 'auto detect' worked right and gave me "-1" for Mt. Time.

That should do it.

BtWE

Update:  Mt. Time should be "-1", right?  Well, I was an hour off, had to set it to 0.  Daylight savings, I bet.
« Last Edit: June 18, 2019, 08:29:29 AM by bobc »
Web Elf

Offline WOODY@DDLLC

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1380
  • Age: 74
  • Location: Morrow, OH 15 minutes from Mike Brown!
  • ECTA made it to AR-Kansas!
    • Design Dreams, LLC
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #80 on: June 18, 2019, 08:42:11 AM »
Slim must be asleep - location, location, location!
When opening unread posts, clicking on the subject line goes to the first post - thought it used to go to the last post.
Hey it used to say how old I am but I forgot!  :-( :-o
Few details to resolve but great job so far guys!  :cheers: :cheers:
All models are wrong, but some are useful! G.E. Box (1967) www.designdreams.biz

Offline saltwheels262

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1077
  • Age: 65
  • Location: cumberland plateau
  • LTA 7/2013
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #81 on: June 18, 2019, 08:49:10 AM »
My info and details are still on a post or in my profile.
But, no Avatar.

Bf
bub '07 - 140.293 a/pg   120" crate street mill  
bub '10 - 158.100  sweetooth gear
lta  7/11 -163.389  7/17/11; 3 run avg.-162.450
ohio -    - 185.076 w/#684      
lta 8/14  - 169.xxx. w/sw2           
'16 -- 0 runs ; 0 events -- made a 2 state change in ZIP codes

" it's not as easy as it looks. "
                            - franey  8/2007

Offline saltwheels262

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1077
  • Age: 65
  • Location: cumberland plateau
  • LTA 7/2013
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #82 on: June 18, 2019, 08:53:06 AM »
The new site does look good.

Bf
bub '07 - 140.293 a/pg   120" crate street mill  
bub '10 - 158.100  sweetooth gear
lta  7/11 -163.389  7/17/11; 3 run avg.-162.450
ohio -    - 185.076 w/#684      
lta 8/14  - 169.xxx. w/sw2           
'16 -- 0 runs ; 0 events -- made a 2 state change in ZIP codes

" it's not as easy as it looks. "
                            - franey  8/2007

Offline Seldom Seen Slim

  • Nancy and me and the pit bike
  • Administrator
  • Hero Member
  • ***
  • Posts: 12432
  • Age: 71
  • Location: Skandia, Michigan
  • Nancy -- 201.913 mph record on a production ZX15!
    • Nancy and Jon's personal website.
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #83 on: June 18, 2019, 09:08:33 AM »
Woody, clicking on the title of the topic has always sent ya to post #1, and clicking on the "new" button sends you to the most recent post/the first post in the topic that you haven't read.
Jon E. Wennerberg
 a/k/a Seldom Seen Slim
 Skandia, Michigan
 (that's way up north)
2 Club member x2
Owner of landracing.com

Offline Krash

  • Custom title
  • Administrator
  • New folks
  • ***
  • Posts: 29
  • Personal text
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #84 on: June 18, 2019, 03:53:18 PM »
My info and details are still on a post or in my profile.
But, no Avatar.

I see your avatar.  Clear your browser cache and do hard refresh (Ctrl+F5).


When opening unread posts, clicking on the subject line goes to the first post - thought it used to go to the last post.

If you click on unread posts link in your user panel (top left), it takes you to message index, which displays all topics with new posts.  Click on topic title, goes to first post in topic.  Click on last post widget (far right), takes you to last post in topic.
Signature

Offline Krash

  • Custom title
  • Administrator
  • New folks
  • ***
  • Posts: 29
  • Personal text
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #85 on: June 18, 2019, 04:23:10 PM »
Bob, I've created a second attachments directory (/attachments2) and made it active, all new attachments will go there.  You can backup /attachments, then not have to do it again, no new files will be added.  It's not a good idea to have 55,000 files in one directory, makes it difficult to do backups, and also can cause problems with file management.  FileZilla and Ionos file manager both list 55,300 files in /attachments, while admin attachment settings and PMA show 57,184, that's the actual number of rows in smf_attachments.  55,300 is probably the limit for your ftp server (it's more commonly 9,998), it's a configuration parameter on the server and can be changed by host.  The files are all there, you just can't see the remaining 2,000 or do anything with them.

Also restored your custom registration agreement from 1.1.21 install.

« Last Edit: June 18, 2019, 04:52:42 PM by Krash »
Signature

Offline saltwheels262

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1077
  • Age: 65
  • Location: cumberland plateau
  • LTA 7/2013
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #86 on: June 18, 2019, 04:48:32 PM »
Okay, Avatar is back. Cleared the browser on the tablet I use.

Not sure how to do a hard Refresh on this.
It is an 8-inch Samsung 4E.

Thanx.
bub '07 - 140.293 a/pg   120" crate street mill  
bub '10 - 158.100  sweetooth gear
lta  7/11 -163.389  7/17/11; 3 run avg.-162.450
ohio -    - 185.076 w/#684      
lta 8/14  - 169.xxx. w/sw2           
'16 -- 0 runs ; 0 events -- made a 2 state change in ZIP codes

" it's not as easy as it looks. "
                            - franey  8/2007

Offline Beltguy

  • New folks
  • Posts: 21
  • Age: 77
  • Location: Evergreen CO
    • Beltguy website (links to my other sites)
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #87 on: June 19, 2019, 10:02:09 AM »
Guys,  I am amazed at what all you had to do to upgrade this  forum.  I am the administrator for a relatively small forum and we are having a heck  of a time upgrading  our platform (phpbb). 

It appears that Tapatalk is broken - at least on my phone.

Thanks for all your hard work.

Jim
Jim Shepherd
Evergreen, CO
Retired Gates Blower Belt "expert"
My tribute to the Phoenix Land Speed Record Truck:
http://www.beltguy.com/Phoenix_LSR_Truck/The%20Phoenix%20LSR%20Truck.htm

Offline Krash

  • Custom title
  • Administrator
  • New folks
  • ***
  • Posts: 29
  • Personal text
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #88 on: June 19, 2019, 11:05:08 AM »
Tapatalk has not been installed on new forum.  I strongly advise against it, it's caused serious security problems for SMF forums, and was removed from the SMF mod site some time ago because it failed to comply with coding guidelines.  I've suggested installing a responsive theme, they're designed to adapt forum view to mobile devices, and there are quite a few available for 2.0.  You can look thru them here, maybe have a poll to select one that everyone likes.  There's also a responsive mod for default Curve theme (what you're currently seeing here), but I don't especially like it :-P.
Signature

Online salt27

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 1391
  • Age: 62
  • Location: S.W. Orygun
Re: Forum rebuild beginning 3 June '19
« Reply #89 on: June 19, 2019, 11:24:23 AM »
Will we have access to the "Photos" again at some point?

 Thanks, Don